Pràctica U03-2:
Costos i ingressos
Aquesta taula indica les despeses principals del negoci de elaboració i venda d’entrepans de tonyina per intolerants a la lactosa d’en Guillem Peraplana Peraplana.
Actualment el negoci el porta un treballador, en Ataulfo, i factura al voltant d’un miler d’entrepans setmanals, que es venen a un preu de 3€.
1. A la taula adjunta tens els ingressos i costos actuals del negoci. Calcula com variaria el seu resultat si aconseguís doblar la producció (vigila, perquè alguns costos son fixos i d'altres variables!) Quan ho tinguis, enganxa la taula a un nou post al teu bloc.
2. Quant li costa al Guillem, en promig, produir UN entrepà quan en produeix 1.000? I quan en produeix 2.000?
1.000 entrepans:
Total despeses: 1.880€
1.880€/ 1.000 entrepans = 1,88€
Quan produeix 1.000 entrepans, a en Guillem, li costa 1,88€ produir-ne un.
2.000 entrepans:
Total despeses:2.430€
2.430€/ 2.000 entrepans = 1,21€
Quan produeix 2.000 entrepans, a en Guillem, li costa 1,21€ produir-ne un.
3. Com podríem mesurar la productivitat d’en Ataulfo? Calcula aquesta productivitat per quan produeix 1.000 entrepans i quan produeix 2.000.
1.000 entrepans:
Productivitat del salari = Producció/Unitats de salari
Productivitat del salari = 1.000 entrepans/ 800€ = 1,25 entrepans per euro
2.000 entrepans:
Productivitat del salari = Producció/Unitats de salari
Productivitat del salari = 2.000 entrepans/ 800€ = 2,5 entrepans per euro
4. Afegeix al glossari de la U03 els següents termes: cost fix, cost variable, ingressos i benefici empresarial.
S'han fegit els següents termes al glossari.
Aquesta taula indica les despeses principals del negoci de elaboració i venda d’entrepans de tonyina per intolerants a la lactosa d’en Guillem Peraplana Peraplana.
Actualment el negoci el porta un treballador, en Ataulfo, i factura al voltant d’un miler d’entrepans setmanals, que es venen a un preu de 3€.
1. A la taula adjunta tens els ingressos i costos actuals del negoci. Calcula com variaria el seu resultat si aconseguís doblar la producció (vigila, perquè alguns costos son fixos i d'altres variables!) Quan ho tinguis, enganxa la taula a un nou post al teu bloc.
-Pa: Cost setmanal (2.000 entrepans): 200€. Tipus de cost: Cost Variable.
-Lloguer del local: Cost setmanal (2.000 entrepans): 450€. Tipus de cost: Cost Fix.
-Tonyina: Cost setmanal (2.000 entrepans): 800€. Tipus de cost: Cost Variable.
-Neteja diària: Cost setmanal (2.000 entrepans): 50€. Tipus de cost: Cost Fix.
-Bossetes de paper (1 per entrepà: Cost setmanal (2.000 entrepans): 100€. Tipus de cost: Cost Variable.
-Salari Treballador: Cost setmanal (2.000 entrepans): 800€. Tipus de cost: Cost Fix.
-Electricitat: Cost setmanal (2.000 entrepans): 30€. Tipus de cost: Cost Fix.
-Total despeses: Cost setmanal (2.000 entrepans): 2.430€. Tipus de cost: Cost Variable.
-Total ingressos: Cost setmanal (2.000 entrepans): 6.000€. Tipus de cost: Cost Variable.
-Benefici: Cost setmanal (2.000 entrepans): 3570.
2. Quant li costa al Guillem, en promig, produir UN entrepà quan en produeix 1.000? I quan en produeix 2.000?
1.000 entrepans:
Total despeses: 1.880€
1.880€/ 1.000 entrepans = 1,88€
Quan produeix 1.000 entrepans, a en Guillem, li costa 1,88€ produir-ne un.
2.000 entrepans:
Total despeses:2.430€
2.430€/ 2.000 entrepans = 1,21€
Quan produeix 2.000 entrepans, a en Guillem, li costa 1,21€ produir-ne un.
3. Com podríem mesurar la productivitat d’en Ataulfo? Calcula aquesta productivitat per quan produeix 1.000 entrepans i quan produeix 2.000.
1.000 entrepans:
Productivitat del salari = Producció/Unitats de salari
Productivitat del salari = 1.000 entrepans/ 800€ = 1,25 entrepans per euro
2.000 entrepans:
Productivitat del salari = Producció/Unitats de salari
Productivitat del salari = 2.000 entrepans/ 800€ = 2,5 entrepans per euro
S'han fegit els següents termes al glossari.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada