Pràctica U03-2:

Costos i ingressos

Aquesta taula indica les despeses principals del negoci de elaboració i venda d’entrepans de tonyina per intolerants a la lactosa d’en Guillem Peraplana Peraplana. 
Actualment el negoci el porta un treballador, en Ataulfo, i factura al voltant d’un miler d’entrepans setmanals, que es venen a un preu de 3€.



1. A la taula adjunta tens els ingressos i costos actuals del negoci. Calcula com variaria el seu resultat si aconseguís doblar la producció (vigila, perquè alguns costos son fixos i d'altres variables!) Quan ho tinguis, enganxa la taula a un nou post al teu bloc.


-Pa: Cost setmanal (2.000 entrepans): 200€. Tipus de cost: Cost Variable.
-Lloguer del local: Cost setmanal (2.000 entrepans): 450€. Tipus de cost: Cost Fix.
-Tonyina: Cost setmanal (2.000 entrepans): 800€. Tipus de cost: Cost Variable.
-Neteja diària: Cost setmanal (2.000 entrepans): 50€. Tipus de cost: Cost Fix.
-Bossetes de paper (1 per entrepà: Cost setmanal (2.000 entrepans): 100€. Tipus de cost: Cost Variable.
-Salari Treballador: Cost setmanal (2.000 entrepans): 800€. Tipus de cost: Cost Fix.
-Electricitat: Cost setmanal (2.000 entrepans): 30€. Tipus de cost: Cost Fix.
-Total despeses: Cost setmanal (2.000 entrepans): 2.430€. Tipus de cost: Cost Variable.
-Total ingressos: Cost setmanal (2.000 entrepans): 6.000€. Tipus de cost: Cost Variable.
-Benefici: Cost setmanal (2.000 entrepans): 3570.

2. Quant li costa al Guillem, en promig, produir UN entrepà quan en produeix 1.000? I quan en produeix 2.000?

1.000 entrepans:
Total despeses: 1.880€

1.880€/ 1.000 entrepans = 1,88€

Quan produeix 1.000 entrepans, a en Guillem, li costa 1,88€ produir-ne un.

2.000 entrepans:
Total despeses:2.430€

2.430€/ 2.000 entrepans = 1,21€


Quan produeix 2.000 entrepans, a en Guillem, li costa 1,21€ produir-ne un.


3. Com podríem mesurar la productivitat d’en Ataulfo? Calcula aquesta productivitat per quan produeix 1.000 entrepans i quan produeix 2.000.

1.000 entrepans:
Productivitat del salari = Producció/Unitats de salari

Productivitat del salari = 1.000 entrepans/ 800€ = 1,25 entrepans per euro

2.000 entrepans:
Productivitat del salari = Producció/Unitats de salari

Productivitat del salari = 2.000 entrepans/ 800€ = 2,5 entrepans per euro

4. Afegeix al glossari de la U03 els següents termes: cost fix, cost variable, ingressos i benefici empresarial.

S'han fegit els següents termes al glossari.

Comentaris

Entrades populars